Ik doe een onderzoek; kan Domus Medica mijn bevraging verspreiden?

Ik doe een onderzoek; kan Domus Medica mijn bevraging verspreiden?

Huisartsen worden dagelijks gevraagd om enquêtes in te vullen. Als vereniging van huisartsen proberen wij er daar niet te veel aan toe te voegen. We maken daarop uitzondering voor onderzoeken op terreinen die ons bijzonder interesseren, of onderzoeken van huisartsen (in opleiding) zelf.


Als we zo’n oproep verspreiden, dan gebeurt dat via de nieuwsbrief. Respons is meestal vrij laag (<2%), tenzij het een zeer ophefmakend onderwerp betreft. De vraag kan dan gesteld worden of je daarmee een representatieve doorsnee van de Vlaamse huisartsen bereikt hebt.

 

We moedigen onderzoekers meestal aan om hun onderzoek anders op te vatten en huisartsen persoonlijker aan te spreken, bijvoorbeeld via de eigen huisarts en diens Lok of huisartsenkring. Op die manier krijg je wel een representatief beeld, maar in een kleiner gebied.


  • Related Articles

  • Ik weet mijn Domus Medica wachtwoord niet meer.

   Om je wachtwoord te resetten, afhankelijk van wat je rechtsboven te zien krijgt als je surft naar www.domusmedica.be: Mijn Profiel -> daarop klikken en dan zie je o.a. een knop om je wachtwoord opnieuw in te stellen. Aanmelden -> daarop klikken en ...
  • Ik kocht een advertentie, maar hoe kan ik die nu publiceren?

   Je kan een vacature/zoekertje plaatsen via 'Mijn profiel' -> 'voeg vacature toe'/'voeg zoekertje toe'. Moest je deze knoppen niet zien staan, kan het nodig zijn om even af te melden en terug aan te melden.